Annette Claassen

Mijn naam is Annette Claassen. Ik ben geboren en opgegroeid in een warm en liefdevol gezin. Rouw speelde altijd al een rol in mijn leven want mijn ouders hadden een begrafenisonderneming. Maar het kwam nog dichterbij…
Op 30-jarige leeftijd leerde ik Paul kennen. We waren heel gelukkig en dit geluk werd bekroond met twee kinderen. Op 40-jarige leeftijd werd Paul echter ziek en kort daarna overleed hij. Ik bleef achter met de kinderen. Wij moesten alleen verder.

Ik wist dat ik moest rouwen, de bodem moest raken voordat ik weer omhoog kon. Na die zware periode heb ik mezelf voorgenomen iets te doen met mijn ervaringen, zodat ik anderen kan helpen wanneer zij in een soortgelijke situatie terecht komen. Nu ben ik coach en begeleid en ondersteun mensen met verlies. De dood laat diepe wonden achter bij de nabestaanden en ik help die met mijn inlevingsvermogen en expertise te helen. De littekens zullen echter altijd blijven.

Ik praat met de werkgever en leer hoe die praktisch en emotioneel om kan gaan met een rouwende medewerker. En ik ben er voor de nabestaande zelf. Ik luister en praat en ga met ze op pad, letterlijk en figuurlijk. Zodat ze de balans terugvinden in hun leven. Ik werk op basis van professionaliteit, respect, intuïtie, humor, confrontatie, vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid.

Inge Ophelders

Ik ben Inge Ophelders en ik woon met mijn man Ronald en twee zonen in Veghel. Op 5 oktober 2000 veranderde ons leven dramatisch. Toen werd onze angst bevestigd, dat er iets ernstigs aan de hand was met onze zoon Berend, die 4 weken daarvoor geboren was. Berend bleek een dodelijke spierziekte te hebben. Hij zou niet oud worden, meldden de artsen. En dat klopte; zes weken later overleed hij.

De weg die ik daarna bewandeld heb, is zeker niet de makkelijkste weg geweest. Maar het was wel mijn eigen weg. Er is in rouwen geen goed of fout. Je bepaalt immers zelf welke afslag je neemt. Pas na jaren en vele gesprekken later kwam mijn hoofd weer uit het zand en kon ik weer met opgeheven hoofd naar de toekomst kijken. Rouwen kent geen planning; geen tijdspad.

Ik weet dat ik niet de enige ben, die het moeilijk vindt om over emoties te praten. En nu ik aan den lijve heb ondervonden hoe bevrijdend het werkt, wanneer je over die drempel heen stapt, heb ik ervoor gekozen om mijn carrière een andere wending te geven. Ik wil vanuit alle ervaringen, maar vooral ook vanuit mijn kundigheid, mensen helpen bij het verwerken van verlies en het terugvinden van hun balans.

New Mourning werkt met een landelijk dekkend netwerk van betrokken en zeer kundige rouwcoaches, zodat we niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk dicht bij onze cliënten staan. In een persoonlijk gesprek laten we ze graag met u kennismaken. 

 

Praktische hulp voor rouwenden hebben wij ondergebracht in Stichting Griefbusters. Deze Stichting is een samenwerking tussen Tineke van Asseldonk, Praktijk Verliesbegeleiding & Inge Ophelders en Annette Claassen van New Mourning. Mocht u meer informatie wensen kijk dan op genoemde website www.griefbusters.nl

 

Pin It on Pinterest

Share This