Particulieren

Voor wie te maken krijgt met de dood van een naaste of verlies van gezondheid of werk staat de wereld compleet op z’n kop. Er is iets wezenlijks veranderd en nooit wordt alles meer precies zoals het was. Je zal dit verlies moeten leren integreren in je huidig bestaan en daarvoor heb je mensen nodig die naar je luisteren en die weten hoe jij je voelt. In de eerste weken heb je vaak aandacht genoeg en vind je al gauw een begripvol en luisterend oor. Maar in de weken daarna, als voor u de harde realiteit eigenlijk alleen maar steeds rauwer wordt, staat u er voor uw gevoel soms alleen voor. Wellicht is het dan goed om New Mourning te benaderen. Wij zijn rouwcoaches. We weten vanuit ons vak en helaas ook uit de praktijk ongeveer wat u doormaakt. En we lopen graag een stuk met u op. Professioneel, maar vooral heel betrokken.

Die eerste maanden na een verlies kunnen heel heftig en chaotisch zijn. Dat hoort helaas bij het rouwproces en je kunt die tijd niet overslaan. De rouw is rauw en kent heftig verdriet, onzekerheid, onwennigheid, veel verwarring en onrust. Wij kunnen de pijn zeker niet wegnemen, maar kunnen er wel voor zorgen dat het dragelijker wordt en dat u het proces van rouwen zo doorloopt, dat u stappen vooruit zet. Natuurlijk wilt u weer terug naar een leven dat zoveel mogelijk lijkt op dat van een paar weken geleden. Er is al zoveel verloren gegaan en u zoekt houvast en afleiding. Wij kunnen u daarin begeleiden. Luisterend en een helpende hand toestekend. Want er moet ook in praktische zin heel veel gebeuren.

Afscheid nemen is niet loslaten; het is een andere manier van vasthouden. Geloof ons; er komt werkelijk een nieuwe morgen. Wij gaan u helpen om de balans weer terug te vinden. Door veel met elkaar te praten en te luisteren, door u uit de theorie en praktijk handvatten aan te reiken en door er simpelweg te zijn. Ook over een jaar nog als dat nodig blijkt, want rouwen is een lange weg die je helemaal moet afleggen. De dood slaat immers wonden en die moeten verzorgd worden. Dat doen we.

Rouwen is een natuurlijk proces, waar we doorheen moeten. Veel mensen kunnen dat proces met hun naasten doorlopen. Niet iedereen. Als u na pakweg vier maanden nog niet in staat bent om van enige afstand naar uzelf te kijken, als u merkt dat er na die maanden eigenlijk geen enkele vooruitgang in uw rouwen zit of als u geen enkel idee hebt welke volgende stap u zou moeten zetten, dan is het verstandig contact te zoeken met New Mourning. En ook als uw sociale netwerk klein is of als u dit niet met uw verdriet wil belasten, kan het verstandig zijn ons te bellen. Aarzel niet; we zijn er voor u.

Rouw en verdriet zijn een gewone reactie op een ongewone situatie. Rouw is geen ziekte, maar vraagt wel begeleiding. Daarom werkt New Mourning met betrokken coaches die u zeer persoonlijk begeleiden. Als zij, vanuit hun professionele achtergrond, waarnemen dat reacties binnen het rouwen ongewoon zijn, dan zullen zij altijd doorverwijzen naar een psycholoog. Maar in praktisch alle gevallen blijkt dat niet nodig.

Een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Vul ons contactformulier in. Dan nemen wij binnen 48 uur contact met u op!
Voor spoedgevallen kunt u bellen met een van de medewerkers op de contactpagina.

Pin It on Pinterest

Share This