Verder na de dood? Bel Griefbusters

VEGHEL – Hulp voor mensen die het moeilijk hebben in een rouwperiode of bij grote veranderingen in hun leven, die is er al wel. Maar als je het een beetje beu bent om steeds weer een beroep te moeten doen op familie, vrienden of buren om je met allerlei klusjes vooruit te helpen, dan kun je overwegen om de Griefbusters te bellen.

,,Stel je bent als vrouw alleen komen te staan en je fiets heeft een lekke band, net nu je naar een afspraak moet. Of je moet als man het huishouden gaan regelen en gezonde maaltijden op tafel zien te krijgen. Een cv-ketel die bijgevuld moet worden, een auto die kuren vertoont of een tuin die op een oerwoud is gaan lijken. Dan mogen mensen ons bellen en kijken we samen met hen naar een snelle oplossing,” is het commentaar van Inge Ophelders, Annette Claassen en Tineke van Asseldonk, de oprichters van Stichting De Griefbusters.

Juist die vlotte aanpak in een vriendelijke sfeer, dat is wat de stichting wil bieden. Alle drie vrouwen hebben veel ervaring met mensen in een rouwfase, ook door persoonlijke ervaringen, maar van sombere types is bij hen bepaald geen sprake.

Zondag 25 juni geeft Griefbusters een ‘gezellige en informatieve’ kennismakingspicknick voor iedereen die geïnteresseerd is.

Bron: Brabants Dagblad d.d. 29 mei 2017

Pin It on Pinterest

Share This