Werknemer

In de eerste dagen, als je zelf nog op de automatische piloot draait, staat de omgeving voor je klaar en is er warmte en begrip. En in de weken daarna, als voor u de harde realiteit eigenlijk alleen maar steeds rauwer wordt, staat u er voor uw gevoel alleen voor. Daarom heeft uw werkgever New Mourning benaderd. Wij zijn rouwcoaches. We weten vanuit ons vak en helaas ook uit de praktijk ongeveer wat u doormaakt. En we lopen graag een stuk met u op. Professioneel, maar vooral heel betrokken.

Als de moed je in de schoenen zakt, zit het daar waar het moet zijn… om de eerste stap te zetten. Dat is ook meteen de moeilijkste. Natuurlijk wilt u weer terug naar uw werk. Er is al zoveel verloren gegaan en werken biedt houvast en afleiding. Maar de stap terug naar het werk blijkt vaak heel erg lastig. Veel mensen in uw situatie melden zich ziek en voelen zich ook letterlijk ziek. Ziek van verdriet. Maar feitelijk bent u niet ziek en zou u voorzichtig best stappen richting werk willen zetten. Voorzichtig en goed begeleid. Wij staan daarin naast u.

We zijn op uw werk al met uw leidinggevende en met collega’s het gesprek aan gegaan. Zij ‘weten’ dat u nu in een lastig rouwproces zit en ‘voelen’ werkelijk met u mee. Veel praktische zaken hebben we met hen al geregeld en wij gaan zorgen dat uw terugkomst op het werk, stap voor stap of wellicht rigoureus in één keer, een succes wordt. U hebt immers al teveel afscheid genomen. En ook als het ons lukt om u weer succesvol aan het werk te krijgen, blijven we nog naast u staan. Luisterend en een helpende hand toestekend. Want er moet ook in praktische zin heel veel gebeuren.

Afscheid nemen is niet loslaten; het is een andere manier van vasthouden. Geloof ons; er komt werkelijk een nieuwe morgen. Wij gaan u helpen om de balans weer terug te vinden. Door veel met elkaar te praten en te luisteren, door u uit de theorie en praktijk handvatten aan te reiken en door er simpelweg te zijn. Ook over een jaar nog als dat nodig blijkt, want rouwen is een lange weg die je helemaal moet afleggen. De dood slaat immers wonden en die moeten verzorgd worden. Dat doen we.

Rouw en verdriet zijn een gewone reactie op een ongewone situatie. Rouw is geen ziekte, maar vraagt wel begeleiding. Daarom werkt New Mourning met betrokken coaches. Als zij, vanuit hun professionele achtergrond, waarnemen dat reacties binnen het rouwen ongewoon zijn, dan zullen zij altijd doorverwijzen naar een psycholoog. Maar in praktisch alle gevallen blijkt dat gelukkig niet nodig.

Pin It on Pinterest

Share This